Skip to content

Over ons

Klaarland TrappistinnenPriorij Klaarland is een gemeenschap van Trappistinnen, de vrouwelijke tak van de Trappisten.
Ons klooster ligt in het oosten van België, dicht bij de Nederlandse grens, in een weids, stil land van velden, weiden en bossen.
Het leven in Priorij Klaarland wordt gekenmerkt door de drie krachtlijnen van het Trappistenleven:
gebed, lezing en handenarbeid. Zoals de Regel van Benedictus, die wij als gemeenschap volgen, voorschrijft, leven wij van het werk van onze handen.

Sinds haar stichting in 1970 probeert onze gemeenschap in haar levensonderhoud te voorzien door het produceren en verkopen van artisanale producten, onder ander: artisanale confituurambachtelijke koekjes, kaarsen en handgeweven liturgische gewaden. De zusters zijn er trots op dat zij momenteel het grootste deel van hun inkomsten kunnen verdienen met het werk van hun handen, zonder hulp van extern personeel. Dit betekent dat werkelijk alle zusters, van (zeer) oud tot jong, worden ingeschakeld bij de productie, verpakking en verkoop.
De oudere zusters helpen bijvoorbeeld mee met het plukken, schoonmaken en inmaken van het fruit (bessen, rabarber, appels en kweeperen) uit de kloostertuin. De jongeren staan in voor de fruitteelt, de aankoop van ander fruit, de productie, verkoop, kwaliteit, publiciteit, verpakking, etc.

Filmpje over onze confituur als Trappistproduct